nieuws

Vos Deventer schaft 44 schuifzeilopleggers aan

Distributie 554

Logistiek dienstverlener Vos Expeditie uit Deventer heeft de opleggervloot uitgebreid met 44 nieuwe Schmitz Cargobull schuifzeilopleggers. Deze opleggers zijn geschikt voor multimodale inzet, maar ook voor toepassing in LZV combinaties.

Vos Deventer schaft 44 schuifzeilopleggers aan

Vos Expeditie is tot aanschaf van de schuifzeilopleggers overgegaan omdat het bedrijf volgens eigen zeggen vindt dat materieel zo veel mogelijk universeel inzetbaar zijn op verschillende modaliteiten. “Met deze nieuwe opleggers hebben we een oplossing voor zowel vervoer over weg als over het spoor en het water en ook nog eens voor toepassing in een LZV-combinatie. Dat is allemaal mogelijk omdat deze opleggers zijn uitgevoerd in een zogenaamde ‘Huckepack’ uitvoering”, zegt Jules Menheere, Managing Director van Vos Expeditie.

Inzet bij multimodaal vervoer

Voordeel van deze uitvoering is volgens Menheere dat ze beschikken over verstevigde gemarkeerde vlakken waarmee ze gelift kunnen worden om op de trein te worden gezet. “Daarmee kunnen wij multimodaal vervoer toepassen waar dat mogelijk is.’’

Ro-Ro vervoer naar Engeland

De opleggers zijn niet alleen geschikt voor vervoer over het spoor, maar dankzij de opklapbare achterbumper zijn ze ook in het Ro-Ro vervoer inzetbaar naar bijvoorbeeld Engeland of Scandinavië.

Uiteenlopende lading zekeren

De drie-assige opleggers beschikken over extra rongpotten in zowel de vloer als de kantbalken, waardoor de meest uiteenlopende lading veilig gezekerd kan worden. Ook zijn de opleggers voorzien van een Tüv certificaat voor ladingzekering.

Vos: 310 trekkende eenheden

De schuifzeilen zijn uitgevoerd met een anti-diefstal bescherming die insnijdingen en diefstal voorkomt. De 44 nieuwe Schmitz Cargobull opleggers vormen een uitbreiding van de eigen trailervloot die hiermee op ruim 400 eenheden komt. De logistiek dienstverlener heeft 310 eigen trekkende eenheden.

Reageer op dit artikel