nieuws

Binnen een uur gratis afleveren na online bestelling

Distributie 1470

Binnen een uur gratis afleveren na online bestelling

Een nieuwe pilot in Heerenveen ging vorige week van start onder de vlag ‘Lasaulec.nu’. De technische groothandel met deze naam garandeert een gratis levering binnen een uur met een elektrische bestelbus.

Vanaf 7 december is de pilot in de lucht. Technische Groothandel Lasaulec zet hiermee een unieke stap als leverancier van gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en verbruiksmaterialen. Vooralsnog beperkt de service zich tot Heerenveen. Als de pilot succesvol verloopt gaat Lasaulec de 1-uursservice uitbreiden over heel Nederland.
”Tegenwoordig is het normaal, dat je een order die je online plaatst, de volgende dag overal in Nederland in huis hebt. Lasaulec verhoogt deze standaard met de gratis 1-uurslevering. Voor alle bedrijven, maar ook particulieren die bedrijfsgoederen willen kopen geldt: binnen één uur uw goederen rechtstreeks van de groothandel in huis”, aldus Lasaulec directeur Anne Lourens.

Duurzaam verpakken en verzenden

Behalve snel moeten de afleveringen via Lasaulec.nu ook vooral duurzaam verlopen. Om dat te onderstrepen brengt Lasaulec alle pakketten met een elektrische bestelbus op de plaats van bestemming. Verder heeft de groothandel al langer aandacht voor duurzaam verpakken. Half november is in het bedrijf een tweede verpakkingsmachine van Neopost geïnstalleerd. In 2014 was Lasaulec de eerste klant van Neopost met deze machine, die een jaar later de Logistica Award won. Dankzij deze machine is opvulmateriaal niet meer nodig en levert dat bovendien een besparing op in het verbruik van karton. Dezelfde machine staat ook bij bol.com.

Meer ruimte en meer verwerkingscapaciteit

Sinds september heeft Lasaulec 3.000 vierkante meter extra aan magazijnruimte. Lasaulec verstuurt per dag meer dan 2.000 orders, maar  Lourens zegt klaar te zijn voor verder groei. “Met een combinatie van innovatie, automatisering en efficiency kan Lasaulec 3.300 orderregels per uur verwerken. We kunnen de verwachte groei van de komende jaren op deze wijze prima aan”, vertelde Lourens onlangs aan de Leeuwarder Courant.

Reageer op dit artikel