nieuws

Aanhanger is nieuwste last mile wapen UPS

Distributie 1446

Aanhanger is nieuwste last mile wapen UPS

Een aanhanger als last mile oplossing. UPS gelooft er in en test de trekkar in het centrum van Londen.

Een aanhanger die wordt getrokken door een elektrisch aangedreven fiets. UPS test deze last mile techniek in hartje Londen. De test is onderdeel van  het Low Impact City Logistics-project. Het doel: de verkeerscongestie en -emissies verminderen.

 

Zie ook
Fietskoerier als last mile: initiatieven in binnen- en buitenland

 

Pakketten worden in een depot in de aanhanger geladen waarna de pakketbezorger ze met een elektrisch aangedreven fiets bezorgt. De aanhanger kan tot  200 kilogram aan pakketten verstouwen. Volgens UPS merkt de bezorger, door de elektro motor niets van dat gewicht.

GLS vrachtfiets

Een aanhanger als oplossing is niet nieuw. Ook niet voor de last mile in combinatie met een fiets. GLS introduceerde begin dit jaar zijn variant. De vrachtfiets kan hierdoor 2 kuub aan pakketten meenemen. Wehkamp en Fietskoeriers gebruiken eveneens een aanhanger voor hun last mile.

 

Zie ook de video
Terug van weggeweest: de fietskoerier

Reageer op dit artikel