nieuws

Meer ruimte voor vrachtvluchten Schiphol

Distributie 2052

Meer ruimte voor vrachtvluchten Schiphol

Vrachtmaatschappijen krijgen naar verwachting weer meer ruimte op Schiphol. Brancheorganisaties evofenedex, TLN en ACN reageren positief en spreken van een ,,werkbare oplossing”.

Er is een voorstel aangenomen binnen de zogeheten Coordination Committee, waarin alle luchtvaartmaatschappijen op Schiphol zijn vertegenwoordigd. Het gaat om de grote schaarste aan vertrek- en landingsrechten op de luchthaven.

Te weinig slots

Vrachtmaatschappijen klaagden de laatste tijd herhaaldelijk dat ze minder van die ‘slots’ hadden gekregen dan waarop zij hadden gehoopt. Daardoor dreigden ze voor hun vrachtvluchten te moeten uitwijken naar het buitenland.

 

Lees ook
Vrachtvliegtuigen krijgen meer ruimte op airport Maastricht

 

Voorstel

Het voorstel dat is aangenomen komt van KLM. Volgens de brancheorganisaties neemt door het voorstel het risico af dat het aantal vrachtvluchten op Schiphol verder terugloopt. Ook zal er bij het uitgeven van niet-gevlogen slots, bijvoorbeeld als een toestel niet vertrekt wegens slecht weer, voortaan prioriteit worden gegeven aan vrachtvluchten.

Details

De precieze details van het plan staan nog niet allemaal vast. Het voorstel zal komende weken nog iets verder moeten worden uitgewerkt door de betrokken partijen. Ook moet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de deal nog toetsen.

Reageer op dit artikel