nieuws

Wehkamp doet last mile per fiets

Distributie 1468

Wehkamp doet last mile per fiets

Wehkamp start met bezorging per fiets. Na meerdere succesvolle pilots slaan Wehkamp, DHL en Fietskoeriers.nl de handen ineen.

In 12 steden bezorgen de koeriers van Fietskoeriers.nl, in de zogenaamde last mile, een deel van de pakketjes van wehkamp aan huis.

Bereikbaarheid stad

Wehkamp kiest voor de fiets om aan de wensen van de klant te kunnen blijven voldoen en om steden bereikbaar te houden, stelt Sander Bolmer, director warehousing & distribution van Wehkamp. “Bezorging op de fiets past goed bij ons als Nederlands bedrijf. Nederland is tenslotte echt een fietsland. Zo kunnen we de klant fysiek nog beter bereiken.”

 

Lees ook
Fietskoerier als last mile: initiatieven in binnen- en buitenland

 

Start in 12 steden

De samenwerking geldt in de steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Arnhem, Deventer, Hilversum, Hengelo, Eindhoven, Groningen, Tilburg en Zwolle. Fietskoeriers.nl verzorgt in deze steden een deel van de bezorging. DHL zet al jaren in op de fiets voor de last mile. Het laatste wapen dat het bedrijf lanceerde is de Cubicycle.

 

Lees de blog
Groei e-cargobikes: kans of bedreiging voor steden

 

Duurzaam transport

“Deze samenwerking is een mooie aanvulling op ons eigen (fiets)netwerk en past perfect bij onze ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal te werken”, aldus Roelof Hofman, VP Operations van DHL Parcel. Algemeen directeur Marieke Snoek van Fietskoeriers.nl is: “Het laat zien dat bezorging op de fiets ‘serious business’ is. Dat zien we terug in de groei van onze totale organisatie. Fietskoeriers heeft inmiddels een landelijke dekking.

 

Reageer op dit artikel