nieuws

Walmart en Girteka bestellen als eerste elektrische Tesla-truck

Distributie 4923

De Amerikaanse supermarktketen Walmart heeft als eerste een bestelling geplaatst voor 15 elektrische vrachtwagens van Tesla. Retailer Meijer en de Canadese supermarktgigant Loblaw. In Europa is Girteka het eerste transportbedrijf dat een order heeft geplaatst voor levering van een onbekend aantal Tesla Semi-trucks.

Walmart en Girteka bestellen als eerste elektrische Tesla-truck

Afgelopen donderdagavond presenteerde Tesla het prototype van zijn nieuwe elektrische truck die in 2019 in productie moet worden genomen. Walmart wil vijf Tesla-vrachtwagens gaan inzetten in de Verenigde Staten en tien in Canada.

Truck past in duurzaamheidsambitie

De retail-gigant zegt het spannend te vinden om als eerste de nieuwe trucks uit te testen. Volgens Walmart kunnen de elektrische vrachtwagens het bedrijf helpen om zijn duurzame doelstellingen te bereiken, waaronder het verlagen van de uitstoot.

JB Hunt bestelt ook Tesla-trucks

In navolging van Walmart Ook andere bedrijven hebben al laten weten orders te plaatsen voor de vrachtwagens van Tesla, waaronder de grote transporteur J.B. Hunt Transport. Het is onbekend om hoeveel trucks het gaat.

De Canadese supermarktgigant Loblaw blijft niet achter op concurrent Walmart en heeft inmiddels een pre-order geplaatst voor 25 Tesla Semi’s, meldt de Canadese nieuwswebsite The Star vrijdag.

Girteka heeft Europese primeur

In Europa heeft Girteka de primeur. Het Letse transportbedrijf zegt een order te hebben geplaatst voor levering van een onbekend aantal ‘Semi’s’. “Girteka wil zo’n groen mogelijk transportbedrijf zijn, en elektrische trucks zijn gewoon de toekomst”, verklaart Girteka ceo Edvardas Liachovicius. “Wij willen de eerste zijn die een Tesla Semi hebben in Europa. Momenteel hebben we bijna 4.000 voertuigen in Europa en de Tesla wordt onze eerste elektrische truck”, aldus Liachovicius.

 

Reageer op dit artikel