nieuws

Volume export groeit weer

Distributie 488

Het volume van de goederenexport was in september 6,9 procent groter dan in september 2016. De groei was een fractie kleiner dan in augustus.

Volume export groeit weer

In september groeide vooral de export van machines, apparaten, en auto’s. Het volume van de import was in september 5,6 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in november gunstiger dan in september. Vooral het oordeel van Europese ondernemers over de buitenlandse orders en het Europese en Duitse producentenvertrouwen zijn verbeterd.

 

export

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

 

Reageer op dit artikel