nieuws

Startup Collect + Go brengt Speeddocking weer tot leven

Distributie 991

Startup Collect + Go brengt Speeddocking weer tot leven

De introductie van de digitale vrachtbrief is voor Collect + Go aanleiding om tijdens deze ICT & Logistiek het fenomeen Speeddocking weer nieuw leven in te blazen. Met Speeddocking 2.0 wil de startup uit Den Bosch logistiek dienstverleners, transporteurs en verladers vooral aanmoedigen om aan de slag te gaan met de digitale vrachtbrief.

Collect + Go neemt daarbij volgens eigen zeggen het voortouw om speeddocking – de competitie die paar jaar geleden ter ziele ging – nieuw leven in te blazen. Dat wil de Bossche start up doen door een community van planners en chauffeurs op te zetten in combinatie met toepassing van de digitale vrachtbrief.

Forse tijdswinst behalen

Met de community is het mogelijk om tijdwinst te behalen in de afhandeling van vrachtauto’s. Deze tijdwinst kan al gauw oplopen tot 30 minuten blijkt uit recent onderzoek van Nienke Schaapsmeerders (NHTV).

Laagdrempelig aanpak

Collect + Go, dat in theater 2 van ICT & Logistiek iedere dag uitlegt geeft over de nieuwe oplossing, moedigt daarbij bedrijven aan om aan de slag te gaan met toepassing van de digitale vrachtbrief. Zij heeft daartoe volgens eigen zeggen een laagdrempelige aanpak ontwikkeld om meteen tijdwinst te boeken.

Sturen op basis van KPI’s

Via een quick scan wordt snel inzichtelijk gemaakt waar optimalisatie is te boeken bij het plannen en wat daarvoor nodig is. Door vervolgens eerste toepassing van de grond te tillen tussen afzender en een of meerdere transporteurs wordt de business case gevalideerd. Daarbij wordt gestuurd op basis van een aantal nieuwe KPI’s: het percentage afgetekende opdrachten door chauffeurs, aantal deelnemende chauffeurs en aantal afwijkingen.

Collect + Go ontwikkelde speciale app

Voor bedrijven die meteen aan de slag willen is er de mogelijkheid om transacties klaar te zetten voor chauffeurs. Via een upload functie zijn orders meteen toe te wijzen aan chauffeurs. Zij pikken deze dan op wanneer zij de Collect + Go app hebben gedownload uit Google PlayApple of App store van TomTom.

Reageer op dit artikel