nieuws

PostNL breidt uit in België met opening twee dc’s

Distributie 3914

PostNL breidt uit in België met opening twee dc’s

Postbedrijf PostNL heeft twee nieuwe distributiecentra geopend in Wommelgem bij Antwerpen en Namen in Wallonië. Tot op heden had het postbedrijf vijf depots, maar die zijn allemaal in Vlaanderen gevestigd. De extra depots dienen niet alleen om de groei van het pakjesverkeer te kunnen verwerken, maar ook om een betere dekking te realiseren in het Franstalige landsdeel.

PostNL bezorgde in België in de eerste negen maanden van dit jaar naar eigen zeggen ruim 30% meer pakketten dan in dezelfde periode vorig jaar. Om deze volumegroei op te vangen en om verder mee te groeien met de markt, opent PostNL twee extra depots, in Wommelgem nabij Antwerpen en in Namen.

PostNL: 5 lokale sorteercentra in België

Het postbedrijf beschikt al over lokale sorteercentra in Wilrijk, Vilvoorde, Sint-Niklaas, Roeselare en Sint-Truiden. Daar gebeurt de ritsortering. De feitelijke ‘eerstelijnssortering’ gebeurt in geautomatiseerde sorteercentra in Nederland.

E-commerce in België groeit fors

In Wallonië is PostNL pas sinds januari vorig jaar actief. De Belgische retail website Gondola meldt dat de pakketbezorging tot dan toevertrouwd aan concurrent DPD. Ook in het Franstalige landsgedeelte groeit de e-commerce en dus het pakjesverkeer fors. Die groei is, zo schrijft Gondola, mede aan het versnellen, dankzij onder andere de Franstalige versies van Nederlandse webshops als Coolblue en Fonq. “De opening van een depot in Namen maakt een efficiëntere dienstverlening in het Franstalige landsgedeelte mogelijk. De ligging draagt bij aan landelijke dekking voor heel België”, zegt Rudy Van Rillaer, managing director PostNL België.

Food- en avondbezorging

Volgens Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL Pakketten, wordt met de opening van de twee nieuwe depots ook ingespeeld op de algemene groei van e-commerce en de volumegroei die PostNL meemaakt. “Onze ambitie is om de aanbieder van logistieke diensten te zijn in de Benelux. Dit jaar startten we al met food- en avondbezorging voor het grootste deel van de Belgische bevolking. De opening van deze 2 depots is weer een mooie stap in die richting.”

Reageer op dit artikel