nieuws

Menzies ziet af van grote ontslagronde

Distributie 837

Menzies ziet af van grote ontslagronde

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol trekt het collectief ontslag van 101 werknemers in. Een nieuwe deal met het Russische ABC Cargo is de reden.

Air Bridge Cargo (ABC) is een van Menzies grootste klanten. De Russische vrachttransporteur had  deze winter de helft minder slots toegewezen gekregen op Schiphol. Daarom zou het bedrijf genoodzaakt zijn om met de vracht uit te wijken naar luchthaven Luik in België.

Deal met ABC

Door de recente deal tussen KLM en ABC komt een deel van het werk van de Russische luchtvrachtmaatschappij dat zou verdwijnen, terug naar Menzies World Cargo op Schiphol. Nog niet helder is of dit ook voor langere termijn het geval is. Menzies kondigde eind september aan 100 mensen te ontslaan. 

Vrachtafhandelaars in het nauw

Het toewijzen van slots op Schiphol  is een zorgenkind voor FNV en de logistieke sector. FNV constateert dat landingsrechten steeds minder worden toegekend aan passagiersvliegers, waardoor vrachtafhandelaars zoals Menzies minder lading hebben te verwerken. Een zorg die de sector deelt met de vakbond.

 

Lees ook
Geen extra ruimte voor vrachtvluchten Schiphol

 

De transport- en logistieksector maakt zich zorgen over het mogelijk schrappen van vrachtvluchten vanaf Schiphol ten gunste van het passagiersvervoer. De sector vreest handel-, kennis, en banenverlies.

 

Reageer op dit artikel