nieuws

Lidl en Amazon stoppen online versbezorging

Distributie 2760

Lidl en Amazon stoppen online versbezorging

Lidl heeft in Duitsland bijna alle levensmiddelen uit de webshop gehaald. Amazon stopt in de Verenigde Staten met versbezorging via Amazon Fresh.

Alleen wijn en non-foodartikelen zijn nog online te bestellen bij Lidl in Duitsland. De kans dat de supermarkt in Nederland online verswaren gaat verkopen, lijkt hiermee klein te worden.

Online herorientatie

Lidl opende in juni vorig jaar een Nederlandse webshop met alleen non-food. Afgelopen zomer nam de discounter afscheid van zijn e-commercedirecteur. Dat terwijl er in Roosendaal en Venlo e-commerce distributiecentra verrijzen. Duitse media melden dat Lidl zegt zich online te willen heroriënteren.

Streep door opening afhaalwinkel

De supermarktketen zette eerder al een streep door de opening van een afhaalwinkel in Berlijn. Hier zouden klanten onder meer online bestelde groenten en fruit af kunnen halen. In Nederland kunnen Lidl-klanten online alleen wijn en non-food bestellen die wordt thuisbezorgd.

Amazon Fresh stopt

Ook Amazon wijzigt de mogelijkheden om online food te bestellen. De e-gigant stopt eind deze maand met Amazon Fresh in een aantal locaties in de Verenigde Staten. Zo hebben klanten in Pennsylvania en New Jersey een bericht ontvangen waarin staat dat ze geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. Dat meldt persbureau Reuters.

In mei van dit jaar meldde Amazon te zijn begonnen met de uitrol van Amazon Fresh in Duitsland. In de steden Berlijn en Potsdam kunnen Amazon Prime klanten vanaf hun boodschappen online bestellen. DHL verzorgt de logistiek.

Amazon bevestigt dat de boodschappendienst vanaf 30 november in bepaalde gebieden stopt. Amazon verkoopt al tien jaar boodschappen online en kocht eerder dit jaar supermarktketen Whole Foods. De maatregelen van Amazon Fresh zouden los staan van deze overname. Eerder deze maand werd duidelijk dat Amazon voornemens is een eigen bezorgdienst op te zetten om te afhankelijkheid van pakketbezorgers FedEx en UPS te verminderen.

Lees ook: Lidl test autonome, elektrische truck

Reageer op dit artikel