nieuws

Dit is de Tesla super truck

Distributie 16034

Dit is de Tesla super truck

Tesla heeft zijn Semi Truck gelanceerd. Op Tesla wijze. Spectaculair, onderscheidend en niet zonder gevoel voor marketing en drama. Dat geldt ook voor zijn prestaties.

De Semi is een elektrisch aangedreven vrachtwagen met een futuristisch uiterlijk. Truck Tesla-style dus. Wat direct opvalt is zijn superstrakke, aerodynamische, futuristische uiterlijk.

 

tesla vrachtwagen

Binnenin valt de centrale zitpositie op. Hierdoor heeft de chauffeur goed zicht op de buitenwereld. Wat verder opvalt zijn de grote schermen voor bediening en entertainment. Een slaapplek ontbreekt. Buitenspiegels zijn vervangen door camera’s.

Autonoom

Eigenaar Elon Musk heeft het doel volledige autonome auto’s te maken. Zo ver is de truck nog niet. Op de Semi biedt de automatische piloot van Tesla geautomatiseerde noodremmen, rijstrookbewaking.

Actieradius Tesla vrachtwagen

Niet onbelangrijk. Hoe ver kun je rijden op 1 tank, of beter gezegd volle batterijen. De actieradius is ruim 800 km. Dat behoeft een hoop batterijen. De volgende vraag rijst dan al snel….hoe snel zijn ze weer opgeladen?

 

tesla-vrachtwagen-1

 

De truck kan in dertig minuten een actieradius laden van 400 mijl (ruim 640 km). Voor de snelheidsliefhebbers: de truck kan in 5 seconden naar de 100 met een lege trailer. Met de maximale vracht van 36.000 kilogram moet dit in 20 seconden mogelijk zijn.

Musk gaf de garantie dat de aandrijving van de vrachtwagen 1,5 miljoen kilometer mee kan. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakte het bedrijf niet bekend. De productie is gepland voor 2019.

tesla truck interieur

Reageer op dit artikel