nieuws

DAF verdubbelt capaciteit met nieuwe lakstraat

Distributie 1284

DAF verdubbelt capaciteit met nieuwe lakstraat
In het bijzijn van de DAF Supervisory Board en DAF Trucks president Preston Feight, vierden Mark Pigott (Executive Chairman PACCAR Board of Directors) en Kris Peeters (de Vice Eerste Minister van België) de officiële opening van DAF’s nieuwe state-of-the-art cabinelakstraat in het Belgische Westerlo.

In het Belgische Westerlo is de nieuwe cabinelakstraat van DAF Trucks geopend. De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 70.000 per jaar. Dat betekent een verdubbeling ten opzichte van de oude lakstraat.

De nieuwe lakstraat is innovatief en duurzaam te noemen en vertegenwoordigt een investering van 100 miljoen euro. De Belgische Vice-Eerste Minister Kris Peeters en PACCAR Executive Chairman Mark Pigott voltrokken de openingshandeling. “Deze belangrijke investering zet onze sterke traditie voort van het zetten van de industriestandaard op het gebied van productkwaliteit, klantenservice en aandacht voor het milieu”, aldus Pigott.

Investeren cabine- en assenfabriek

In de afgelopen 15 jaar hebben PACCAR en DAF meer dan 600 miljoen euro geïnvesteerd in onze cabine- en assenfabriek. Peeters geeft aan dat België met zaken zoals de hervorming van vennootschapsbelasting de economische groei geen strobreed in de weg staat. “Het is belangrijk dat we bedrijven als dit een kader bieden waarin het goed ondernemen, investeren en innoveren is.”

Lees ook: Meer marktaandeel en bouwplannen voor DAF/Paccar

Toename capaciteit

DAF opende zijn fabriek in Westerlo in 1966 en produceert er cabines en assen voor de middelzware en zware trucks. De nieuwe lakstraat is 144 meter lang, 58 meter breed en 26 meter hoog. Met behulp van lakrabots wordt de kleur naar keuze aangebracht. Dankzij de geavanceerde laksystemen wordt een emissiereductie van 50% gerealiseerd.

Lees ook: DAF zet groeilijn door

De capaciteit van de nieuwe fabriek bedraagt 300 cabines per dag ofwel 70.000 per jaar. Dat betekent een groei van 50% ten opzichte van de huidige lakstraat. De toename in capaciteit zal het volgens DAF mogelijk maken in de toekomst verder te groeien in Europa en in de rest van de wereld.

Warmte hergebruiken

Er worden in de lakstraat nieuwe technologieën gebruikt om de lucht te reinigen die de spuitcabines verlaat. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt teruggewonnen en hergebruikt voor het opwarmen van de baden in de voorbehandeling.

Bekijk hier een filmpje over de lakstraat in Westerlo

Reageer op dit artikel