nieuws

DAF New CF en XF gekozen tot ‘International Truck of the Year’

Distributie 1452

DAF New CF en XF gekozen tot ‘International Truck of the Year’

DAF’s New CF en XF zijn gekozen tot ‘International Truck of the Year 2018’. De onderscheiding is tijdens de Solutrans-tentoonstelling in Lyon uitgereikt.

DAF’s nieuwe XF en CF won de verkiezing met 104 stemmen. De trucks van het Nederlandse DAF eindigden daarmee net voor de nieuwe Iveco Stralis NP 460 pk met gasmotor. De Scania XT bouwrange eindigde als derde.

Een onafhankelijke jury van transportjournalisten uit 23 Europese landen heeft bepaald dat DAF Trucks dit jaar de prijs ‘International Truck of the Year’ in ontvangt mocht nemen. Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks ontving uit handen van juryvoorzitter Gianenrico Griffini de onderscheiding.

Efficiency in wegtransport

De jaarlijkse truckprijs wordt uitgereikt aan een nieuwe truck of voertuigreeks die de grootste bijdrage levert aan de efficiency van het wegtransport. Daarbij wordt rekening gehouden met belangrijke criteria, zoals technische innovatie, chauffeurscomfort, veiligheid, rijeigenschappen, brandstofefficiency, milieu en ‘Total Cost of Ownership’. “Met de introductie van de New CF en XF, heeft DAF een serie zware en middelzware voertuigen geïntroduceerd, die een nieuwe norm zetten op het gebied van de efficiency van de aandrijflijn en totale prestaties”, aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de jury.

Lees ook: Wereldprimeur nieuwe brandstofzuinige DAF CF en XF

De nieuwe DAF CF en XF kenmerken zich door nieuwe aandrijflijnen met efficiënte versnellingsbakken en achterassen. Samen met de nieuwe en compacte systemen voor de nabehandeling van uitlaatgassen, de geavanceerde software en aerodynamische optimalisaties, leiden deze vernieuwingen tot een brandstofbesparing en CO2-reductie van 7 procent. Bij de uitvoeringen voor specifieke toepassingen zijn gewichtsbesparingen tot 300 kilogram gerealiseerd om zo de efficiency voor de klant nog verder te verhogen.

Bekijk het filmpje van de uitreiking

Erkenning

Namens de 10.000 DAF-medewerkers in heel Europa, nam DAF president-directeur Preston Feight de prestigieuze onderscheiding ‘International Truck of the Year 2018’ in ontvangst. “De eer gaat naar alle leden van de DAF-organisatie”, zo sprak hij. “Samen hebben we hard gewerkt om de beste trucks op de markt, nog beter te maken. Het resultaat zijn de New CF en XF, die staan voor ‘Pure Excellence’. Het is geweldig dat al deze inspanningen op deze fantastische wijze erkend worden. Daarnaast is het winnen van de titel ‘International Truck of the Year 2018’ een erkenning van onze leveranciers en dealers. En meest belangrijk: het is een prachtige erkenning voor alle klanten die al voor de New CF en XF gekozen hebben of nog gaan doen. De jury gaf aan dat de trucks toonaangevend zijn op het gebied van transportefficiency. Wat moet ik daar nog aan toevoegen?”

7 procent brandstofbesparing haalbaar

Referentieklant Révész mocht als eerste de nieuwe trucks testen en meette inderdaad 7 procent brandstofbesparing in de praktijk. Het truckmodel overtuigde de Hongaarse transporteur zo dat zij besloten om 400 nieuwe CF’s en XF’s aan te schaffen.

De internationale pers mocht onlangs voor het eerst met alle mogelijke configuraties van de CF en XF testrijden. Logistiek.nl was daarbij aanwezig. Lees het verslag.

Reageer op dit artikel