nieuws

CHEP geeft gratis pallets voor transport voedselbank

Distributie 1460

CHEP geeft gratis pallets voor transport voedselbank

CHEP roept retailers en producenten op om actief de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling en honger. Daarvoor heeft CHEP een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Voedselbanken Nederland waarbij het palletbedrijf gratis pallets ter beschikking stelt om voedseloverschotten naar de voedselbanken te vervoeren.

In Nederland leven 1,2 miljoen mensen in armoede, waarvan 421.000 minderjarige kinderen. 1 op de 8 kinderen zit dagelijks met honger in de klas. Daartegenover staat dat 1,8 tot 2,7 miljoen ton voedsel jaarlijks wordt verspild. De helft daarvan gebeurt bij de mensen thuis, de andere helft wordt verspild tijdens de productie en distributie. Minder dan 5 procent daarvan komt terecht bij de voedselbanken, waarmee ze in 2016 135.000 mensen hebben kunnen helpen.

Voedseloverschotten doneren

CHEP wil hierin verbetering brengen en samen met zijn klanten in de FMCG en retail de grote hoeveelheid etenswaren die vernietigd worden, verminderen. Daarom roept CHEP retailers en producenten op om voedseloverschotten te doneren. Het palletbedrijf betaalt de pallets die gebruikt worden voor het transport volledig terug.

Gratis pallets

De voedselbanken beschikken over 8 distributiecentra in Nederland, waar alle levensmiddelen naartoe worden gedistribueert en de voedselpakketten worden samengesteld. Vanuit deze dc’s worden 167 voedselbanken met meer dan 500 afgiftepunten bevoorraad. “De logistieke expertise van CHEP en de gratis pallets zijn een mooie stimulans om onze goederenstroom te vergroten en zo wekelijks nog meer mensen van een voedselpakket te kunnen voorzien,” zegt Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland.

Duurzaamheid

Het initiatief kadert volledig in het duurzaamheidsbeleid van CHEP. Laura Zandstra, Sustainability Manager CHEP Nederland legt uit: “Het business model van CHEP is gebouwd op het concept van de circulaire economie. Wij streven namelijk naar een economie die zo weinig mogelijk uitstoot en afval produceert en de leefbaarheid voor mens en milieu centraal plaatst. De samenwerking met de voedselbanken past dus perfect in ons duurzaamheidsbeleid.”

Reageer op dit artikel