nieuws

Robot als postbode: DHL/Deutsche Post test het

Distributie 2716

Robot als postbode: DHL/Deutsche Post test het

Robots die postbodes helpen bij het rondbrengen van post. DHL test deze techniek nu live in Duitsland. De PostBot moet het werk verlichten en versnellen.

Robot als beste vriend. DHL gelooft daar in. Na diverse robottesten in warehouses, test het bedrijf nu PostBot. PostBot helpt bezorgers bij het rondbrengen van post.

PostBOT, elektrisch aangedreven, kan maximaal zes postbakken dragen, waardoor bezorgers minder zwaar hoeven te tillen. Daarnaast hebben de postbodes de handen vrij wat de postverdeling moet versnellen. “We kijken nu ook naar innovatieve robot applicaties. Deze huidige test zal naar verwachting belangrijke inzichten leveren in hoe we de techniek verder kunnen ontwikkelen”, stelt Jürgen Gerdes, CEO van de Post-eCommerce-Parcel divisie van de Deutsche Post DHL Group.

Geschikt voor alle weersomstandigheden

De “PostBOT” is op maat gemaakt op basis van een robot van het Franse bedrijf “Effidence. Hetzelfde bedrijf leverde de orderpick robot voor het testproject in het Duitse Unna.

De robot kan maximaal 150 kilogram dragen. Via sensoren volgt de robot de postbode automatisch. Het kan om obstakels navigeren of stoppen indien nodig. PostBOT kan in alle weersomstandigheden worden gebruikt. De test duurt 6 weken.

Robots op straat is geen unicum. Eerder al testten JustEat en Domino’s bezorgrobots voor eten. Deze robots rijden in Londen en Amsterdam.

 

Alles willen weten over robotisering? Bekijk het gratis online magazine


robotisering

Reageer op dit artikel