nieuws

Plus bezorgt met elektrische bolderkar

Distributie 1336

Plus bezorgt met elektrische bolderkar

Plus zet elektrische fietsen in voor de bezorging. De nieuwe technieken moeten de last mile versnellen en verduurzamen.

Vijf Plus-supermarkten in IJsselstein, Abcoude, Almere, Delft en Haaksbergen nemen deel aan de pilot. Zij testen zowel de bakfiets Urban Arrow als de Stint Cargo de komende maanden. Doel is te onderzoeken of ze aan de bezorgauto kunnen worden toegevoegd, meldt Distrifood.nl

Elektrische vrachtfietsen: The race is on (alleen voor abonnees) 
Fietskoeriers rukken op in de Nederlandse steden. Ook de grote last mile spelers hebben de fiets massaal omarmd. Zo snel het aantal fietskoeriers groeit, zo divers is het aanbod vrachtfietsen. Iedere pakketbezorger zweert bij een ander type fiets.
Lees het hele stuk

E-commerce duurzamer

De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor Plus Express, de service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet Plus om de last mile nog verder te verduurzamen.

 

Lees ook
‘Vrachtfiets is de toekomst voor stedelijke distributie’
Groei e-cargobikes: kans of bedreiging voor steden

 

Duurzaam transport

Steeds meer stadscentra worden autoluw en de Cargo Stint is een opvallende verschijning in het straatbeeld die veel voorkomt op plekken waar bestelbusjes niet kunnen komen. “De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen”, zegt Tamara Smith-Zonneveld, e-Commerce Manager bij Plus.

 

Reageer op dit artikel