nieuws

Nieuwe railcorridor maakt transport Polen Brabant schoner en sneller

Distributie 1388

Nieuwe railcorridor maakt transport Polen Brabant schoner en sneller

Ketensamenwerking loont voor Brabant en Polen. Samsung heeft samen met logistiek dienstverleners H.Essers en GVT een corridor opgezet. Hierdoor is de route sneller, schoner en betrouwbaarder geworden.

Een doorbraak in de distributie van goederen tussen Noord-Brabant en Polen. Zo noemen de initiatiefnemers de railcorridor tussen de twee gebieden. Dankzij de ontwikkeling van een gezamenlijke corridor over het spoor tussen Noord Brabant en Poznan in Polen, wordt het wegvervoer met 80% gereduceerd. De partijen claimen door dit initiatief een besparing van 5.500 ton CO₂ en een vermindering van 3,8 miljoen wegkilometers, waarvan 400.000 op Nederlands grondgebied op jaarbasis te realiseren.

Snelheid en personeelstekort

Het mes snijdt volgens de initiatiefnemers Samsung, H. Essers en GVT aan meerdere kanten. Samsung verbetert de beschikbaarheid van zijn producten  Maarten Möller, hoofd Business Development, bij H.Essers noemt de ‘speed to market’ en het inspelen op de het chauffeurstekort als belangrijke voordelen van de samenwerking.

Initiatief onderdeel Lean & Green Off-Road

Roland Verbraak, General Manager, GVT  over de corridor: “Wij kunnen veel betere service geven aan onze klanten omdat wij de productie die plaatsvindt op vrijdag en zaterdag al op zondag aankomt in Tilburg op de railport en al maandag uitgeleverd kan worden in de Benelux.” Het initiatief is ontwikkeld met ondersteuning van NewWays Brabant en het landelijke actieprogramma Lean & Green Off-Road van de Topsector Logistiek, dat wordt uitgevoerd door Connekt.

weConnekt app

De partijen maken gebruik van de weConnekt app: een logistieke matching app. Verladers en vervoerders kunnen direct volumes inbrengen. Dat versnelt de matching tussen verladers en vervoerders. Komende maand volgt een tweede trein op het traject en later dit jaar een derde. Daarmee kan de besparing worden vermenigvuldigd, stellen de partijen.

 

Reageer op dit artikel