nieuws

Utrecht wil in 2025 uitstootvrij bevoorraden

Distributie 2900

Utrecht wil in 2025 uitstootvrij bevoorraden

Utrecht heeft concrete afspraken gemaakt met ondernemers en vervoerders om ervoor te zorgen dat de bevoorrading van de binnenstad in 2025 volledig uitstootvrij is. Het is de eerste stad in het land die dat doet, stelt de gemeente.

De betrokken wethouder en enkele brancheorganisaties tekenen maandag een ‘raamwerk’ van afspraken. Daarin staat onder meer dat het voetgangersgebied wordt uitgebreid en dat er andere tijden komen voor de bevoorrading van winkels, meldt ANP.

Schone voertuigen krijgen meer mogelijkheden om naar hun klanten te komen. Ook komt er een nieuw toegangs- en handhavingssysteem zodat auto’s of busjes zonder ontheffing niet zomaar het voetgangersgebied in kunnen komen.

Duurzaam transport

Utrecht heeft schone distributie al jaren als speerpunt. Zo gaf de stad in 2013 busbanen vrij voor schone trucks.  4 jaar eerder startte de stad elektrische stadsdistributie. In 2010 had Utrecht de primeur met de elektrische bierboot. Utrecht is ook aangesloten bij Green Deal Zero Emission. 

 

Reageer op dit artikel