nieuws

Truck rijdt 2 uur autonoom zonder ingreep

Distributie 2963

Autonoom rijdende vrachtwagens lijkt wel de nieuwe race naar de maan. Embark is er in geslaagd een truck 2 uur autonoom te laten rijden zonder ingreep.

Truck rijdt 2 uur autonoom zonder ingreep

Diverse spelers willen de eerste zijn; het ontwikkelen van een autonoom rijdende truck. Zo slaagde Uber er vorig jaar in 50.000 blikken bier te vervoeren met een autonome truck. Fedex  investeert ook flink in zelfrijdende vrachtwagens. China bouwt grootste testzone voor autonoom rijden. In Nederland had Scania de primeur via platooning. Een grotere platooning test volgt binnenkort.

 Mijlpaal autonoom rijden

Software start up Embark is hard op weg. Het jonge bedrijf, opgericht in 2016, heeft een belangrijke mijlpaal behaald. Embark is er in geslaagd een vrachtwagen 2 uur te laten rijden op de openbare (snel)weg  zonder tussenkomst van een mens.

 

 

Zelfrijdende trucks veranderen functieprofiel chauffeur fors
Autonoom rijden in wegtransport wordt gemeengoed

 

De test, uitgevoerd in Amerika, is een record voor Embark. De truck reed op een snelweg en wisselde zelfstandig van baan. De snelheid betrof 55mph.

Reageer op dit artikel