nieuws

Parcify zet kajaks in op de last mile in Amsterdam

Distributie 2277

Parcify zet kajaks in op de last mile in Amsterdam

De Belgische koeriers startup Parcify wil in de Amsterdamse binnenstad de last mile overbruggen met de inzet van kajaks en paddle boards. Dat betekent dat inwoners van de hoofdstad hun online bestelde producten voortaan via het water krijgen aangeleverd.

Parcify laat weten dat het water vandaag de dag de meest betrouwbare en meest ecologische manier om pakjes tot bij de klanten te brengen. De Belgische startup zal dit experiment volhouden tot eind oktober, meldt de website ecommercenews.be.

Betrouwbare manier van leveren

De e-commerce weet verder te melden dat een schip het grote volume pakjes tot aan het centrum van Amsterdam zal brengen, waarna de Parcify-koeriers via kajaks en paddle boards the last mile zullen afleggen. “Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en ecologische manier om pakjes tot bij klanten te krijgen”, zegt Daan Giesen van Parcify.

Goed alternatief voor bestelauto

Volgens Giesen is Parcify een alternatief voor al grote hoeveelheid aan bestelauto’ in de binnenstad, die zorgen voor steeds meer verkeersoverlast en milieuhinder. “We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven winkelen, en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.”

Parcify gebruikt geolocatie-techniek

Parcify, opgericht in 2015, lanceerde als eerste een applicatie die het mogelijk maakt om een pakje te leveren op de exacte plaats waar de ontvanger zich bevindt. De technologie maakt gebruik van de geolokalisatie van de smartphone van een klant. Het Belgische postbedrijf Bpost investeerde 2,1 miljoen euro in de startup.

Klanten zijn bol.com en Zalando

De koeriersdienst werkt voor grote klanten als bol.com en Zalando in Nederland. Sinds september 2016 is de startup actief in Nederland.

Reageer op dit artikel