nieuws

Cargoafhandelaar Menzies ontslaat 100 man

Distributie 2049

Cargoafhandelaar Menzies ontslaat 100 man

Menzies World Cargo heeft ontslag aangevraagd voor ruim honderd medewerkers. Vakbond FNV zegt daarover te zijn geïnformeerd door de vrachtafhandelaar op Schiphol. Ook tientallen uitzendkrachten dreigen eruit te vliegen.

Volgens de bond heeft de grootste klant van Menzies zijn landingsrechten voor Schiphol verloren, waardoor er minder werk is. De klant, Air Bridge Cargo (ABC), zou niet minimaal 80 procent van zijn slots op tijd hebben gevlogen. Menzies raakte in Etihad Airways ook al een andere grote klant kwijt.

Minder landingsrechten minder vracht

FNV constateert dat landingsrechten steeds minder worden toegekend aan passagiers, waardoor vrachtafhandelaars zoals Menzies minder lading hebben te verwerken. Een zorg die de sector deelt met de vakbond. De transport- en logistieksector maakt zich zorgen over het mogelijk schrappen van vrachtvluchten vanaf Schiphol ten gunste van het passagiersvervoer. De sector vreest handel-, kennis, en banenverlies.

 

Menzies: 1.400 ton vracht per dag afhandelen

 

“De werkers bij die bedrijven dreigen daarvan nu het slachtoffer te worden. Terwijl hen geen enkele blaam treft”, zegt Jan van den Brink van FNV Luchtvaart.

 

Oude logistiek is toekomst Schiphol

 

Menzies is een van de vier onafhankelijke vrachtafhandelaars op Schiphol, naast Dnata, Swissport Cargo en WFS. Bij Menzien Nederland werken zo’n 350 mensen.

Menzies was niet bereikbaar voor en reactie.

Reageer op dit artikel