nieuws

Walmart werkt ook aan vliegend distributiecentrum

Distributie 1960

De rivaliteit tussen Walmart en Amazon vindt niet langer alleen op de grond plaats. Ook in de lucht bestrijden de twee retailreuzen elkaar.

Walmart werkt ook aan vliegend distributiecentrum

Walmart heeft plannen om een vliegend distributiecentrum te lanceren. De retailgigant heeft hiervoor patent aangevraagd bij het Amerikaanse patenbureau. Dat heeft het bedrijf al begin dit jaar gedaan, maar werd pas onlangs bekend via Bloomberg.

Amazon wil ook vliegend distributiecentrum

Het idee van Walmart heeft veel weg van het plan van Amazon. Amazon lanceerde eind vorig jaar zijn idee voor een vliegend magazijn.

 

walmart-amazon-distributiecentrum

Belangrijk verschil tussen Walmart en Amazon

Net als Amazon wil ook Walmart vanuit het ‘moederschip’drones laten opstijgen voor het bezorgen van pakketten. Er is wel een belangrijk verschil tussen de ontwerpen: het vliegend distributiecentrum van Amazon vliegt op zo’n 45.000 ft hoogte. Walmart’s ontwerp vliegt op tussen 200 en 500 ft.

Andere opzienbarende plannen

Walmart en Amazon lanceren de laatste tijd meer opzienbarende plannen op het gebied van opslag en distributie. Zo wil Walmart drones inzetten in winkels.  En wil het het bedrijf zijn bezorgdrones voorzien van blockchain technologie. 

drone-amazon

Amazon baarde opzien met zijn plan voor een distributiecentrum onderwater. In juli  werd bekend dat de webgigant uit Seattle een patentaanvraag heeft ingediend voor dronetorens die in steden moeten komen te staan, dicht bij de klanten. Ook UPS doet een duit in het zakje met zijn bestelbus drone combinatie.

Reageer op dit artikel