nieuws

MendriX koppelt met TomTom Telematics

Distributie 1322

MendriX koppelt met TomTom Telematics

TomTom Telematics en MendriX rollen een koppeling tussen MendriX en TomTom’s WEBFLEET uit. Met deze koppeling kunnen geplande taken vanuit MendriX worden doorgezet naar de TomTom driver terminals. Nadat een laad- of lostaak is afgehandeld wordt deze gereedmelding inclusief afleverdetails direct teruggekoppeld naar MendriX.

TomTom Telematics levert de TomTom driver terminals. Deze worden voor navigatie gebruikt en hebben via een simkaart verbinding met het TomTom WEBFLEET platform. Als een chauffeur op het adres is aangekomen en start met laden of lossen, wordt deze tijd als starttijd van de taak in MendriX genoteerd. De tijd waarop de chauffeur de taak beëindigt, wordt gezien als eindtijd van de taak. Hierna is de taak in MendriX dus afgerond zonder handmatige acties van de planner. Daarna kan de order worden gefactureerd.

Eenvoudige integratie WEBFLEET

MendriX zelf biedt met MendriX Mobile op de smartphone van de chauffeur al een complete oplossing. Toch zoekt MendriX regelmatig de samenwerking met telematica aanbieders zoals nu met TomTom Telematics. “MendriX oplossingen zijn eenvoudig te integreren met alle systemen. Zo kunnen in dit geval ook WEBFLEET klanten profiteren van de voordelen die MendriX biedt”, aldus Mark van der Hijden, directeur van MendriX.

Flexibel TMS

MendriX maakt nu onderdeel uit van het het .connect Partner Programma van TomTom Telematics. Dit programma levert aanbieders van softwareondersteuning op het gebied van ontwikkeling en commerciële support voor de integratie met het TomTom WEBFLEET platform. Dankzij de waardevolle data van het wagenparkmanagement, kunnen nu ook WEBFLEET klanten alles uit MendriX TMS halen. Terwijl ook MendriX klanten die voor TomTom Telematics kiezen, eenvoudig de koppeling kunnen maken. De koppeling tussen MendriX TMS en WEBFLEET biedt ondernemingen die gebruik maken van WEBFLEET, een flexibele TMS oplossing.

Lees ook: MendriX voorziet TMS van live gebeurtenissen

Reageer op dit artikel