nieuws

Warenhuisketen Hudson’s Bay in zee met Snel Shared Logistics

Distributie 2792

Warenhuisketen Hudson’s Bay in zee met Snel Shared Logistics

Warenhuisketen Hudson’s Bay brengt de komende vijf jaar de complete distributie van zijn filialen onder bij logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics. De distributie van de filialen vindt plaats vanuit het nieuwe distributiecentrum van Hudson’s Bay in Mijdrecht, waar een andere logistiek dienstverlener XPO Logistics de scepter zwaait.

In de loop van het derde kwartaal van dit jaar, worden de eerste tien warenhuizen van Hudson’s Bay in Nederland geopend. Na een uitgebreid selectieproces heeft Hudson’s Bay besloten de bevoorrading van haar filialen, vanuit het recent geopende distributiecentrum in Mijdrecht, te laten verzorgen door Snel Shared Logistics.

Snel: gesloten Benelux-netwerk

De logistiek dienstverlener is een specialist in de retail-logistiek en beschikt over een eigen gesloten netwerk in de Benelux. Zeven dagen per week worden de Hudson’s Bay vestigingen voor en na openingstijd door Snel bevoorraad.

Bevoorrading is militaire operatie

De eerste vestiging van Hudson’s Bay opent half augustus in het centrum van Amsterdam. Op zeer korte termijn van een aantal weken daarna opent het Canadese warenhuisconcern nog negen andere nieuwe vestigingen. Hierdoor wordt de aanvoer-logistiek gevraagd die, zo meldt de logistiek dienstverlener, veel weg heeft van een militaire operatie. Snel kan daar volgens eigen zeggen met haar expertise en capaciteit goed op in spelen.

Geconsolideerde zendingen

De logistiek dienstverlener in Woerden beschikt over een warehouse-capaciteit van zo’n 50.000 pallets en een vloot van circa. 250 vrachtwagens. Elke nacht vindt er volgens Snel een van de grootste crossdock operaties in Nederland plaats waar pallets en colli gegroepeerd worden naar geconsolideerde zendingen naar afleveringsadressen.

Snel: nieuwe chauffeurs aangenomen

Voor de uitbreiding met Hudson’s Bay heeft de logistiek dienstverlener recent nieuwe vrachtwagens aangeschaft en 15 chauffeurs aangenomen. “Ook kunnen we de oude opleggers van V&D, die hier nog stonden, weer inzetten”, zegt Piet Verdoold, operationeel manager bij Snel.

Onderdak voor oud-Blokker chauffeurs

Hudson’s Bay laat ook weten dat oud-medewerkers van Blokker zijn overgenomen voor het transport van de goederen naar de winkels. Zeven van de twintig oud-chauffeurs van Blokker zijn inmiddels in dienst bij Snel. “Het gaat om veelal oudere ervaren chauffeurs, die zo niet zonder baan zijn komen te zitten na hun ontslag bij Blokker in Mijdrecht”, zegt Verdoold.

Honderden extra ritten voor ‘Hudson’s’

Snel-directeur Peter de Vries stelt dat het vijfjarige contract met Hudson’s Bay voor zijn bedrijf vele honderden extra ritten per jaar zorgt. De winkelketen wil eind volgend jaar 21 vestigingen verspreid over het hele land geopend hebben. Na opening van de eerste vestiging in Amsterdam volgen onder meer Leiden, Maastricht’, Den Haag en Rotterdam, waar het grootste filiaal komt van de warenhuisketen.

Reageer op dit artikel