nieuws

Vos Logistics maakt grote stappen met LNG

Distributie 2126

Vos Logistics maakt grote stappen met LNG

Vos Logistics maakt grote stappen met LNG. Letterlijk. De logistiek dienstverlener combineert LNG met LZV.

Vos Logistics heeft 2 LZV’s in gebruik genomen met LNG. De trucks worden ingezet voor opdrachtgever Pipelife, fabrikant van kunststof leidingsystemen en hulpstukken.

Logistieke dienstverlening

Vos Logistics neemt al 1,5 jaar al het transport voor Pipelife voor haar rekening. Vos verzorgt  binnenlands en internationale transport. Het gaat hierbij om alle dagelijkse zendingen vanuit Enkhuizen naar verschillende bouwterreinen en detailhandelaren. Hiervoor worden verschillende transportmiddelen ingezet en sinds kort ook LZV’s op LNG.

 

Forse verkoopgroei trucks op alternatieve brandstof

 

Duurzaam transport

Mark van Loon, Managing Director bij Pipelife Benelux: “Bij Pipelife doen we er alles aan om een trendsetter te zijn op het gebied van duurzaamheid.” “Tot nu toe waren er twee keuzes voor het vervoeren van goederen: gebruikmaken van een LNG-truck of de Ecocombi. Deze combinatie is zeer innovatief,” stelt  Roy van Tilburg, manager domestic transport & service deliveries bij Vos Logistics, uit. De nieuwe aanwinsten worden alleen ingezet voor Pipelife.

 

TNO: waarom moet je investeren in aardgas trucks?

 

Bij LNG-trucks is de uitstoot van CO2 tot wel 15% minder in vergelijking tot trucks die op diesel rijden. De Ecocombi kan per rit 60% meer vervoeren (145 m3).

 

Reageer op dit artikel