nieuws

PTV ingelijfd door Porsche

Distributie 1829

PTV ingelijfd door Porsche

Porsche koopt data en transportsoftwarespecialist PTV. Het Duitse bedrijf telt ruim 300 miljoen euro neer voor landgenoot PTV.

PTV maakt transportsoftware en slimme routeplansystemen. Porsche wil niet ontbreken op het strijdtoneel waar software en big data de jongste jaren onmisbaar zijn geworden om auto’s en vrachtwagens zo efficiënt mogelijk door de snel aandikkende files te loodsen. Reden voor de autofabrikant te investeren hierin.

Investeren in transportplanning

Drie jaar geleden telde Porsche SE, de moedermaatschappij (52%) van Volkswagen, 49 miljoen euro neer voor een 10%-belang in het Amerikaanse Inrix, de internationale marktleider in realtimeverkeersinformatie. Nu volgt de overname van het Duitse PTV, meldt De Tijd.be.

Transportsoftware

PTV ontwikkelt software die wereldwijd transportbedrijven de ritten helpt plannen voor dagelijks zowat 1 miljoen voertuigen. Daarnaast gebruiken wereldwijd 2.500 steden de PTV-algoritmes om hun verkeer in goede banen te leiden. De Europese Commissie bouwt samen met PTV aan een transportmodel dat alle transporten van passagiers en vrachten in kaart brengt.

 

Meer over PTV

 

PTV in cijfers

PTV ontstond 38 jaar geleden als spin-off van de universiteit van Karlsruhe. Afgelopen boekjaar boekte het bedrijf een omzet van ruim 100 miljoen euro. Bij het bedrijf werken wereldwijd 700 mensen.

Reageer op dit artikel