nieuws

Hyperloop in Nederland stap dichterbij

Distributie 3350

Hyperloop in Nederland stap dichterbij

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat onderzoeken of een hyperloop kan worden aangelegd in Nederland. Flevoland wordt geopperd.

Of die testbaan er ook komt, hangt af van de uitkomsten van onderzoek dat I&M doet naar de ‘potentie van de hyperloop’. Minister Schultz van Haegen van I&M zei dat donderdag bij de opening van Europa’s eerste hyperloop testfaciliteit van het bedrijf Hardt op de campus van de TU Delft. “We willen in Nederland de Europese proeftuin zijn voor deze innovatieve en duurzame mobiliteit en meer kennis opbouwen.”

 

Hyperloop is aangeland in Europa

 

Hyperloop als transportmiddel

De hyperloop is het enige transportmiddel dat meer energie oplevert dan hij kost, aldus Schultz, die zegt de ‘inspanningen voor de hyperloop alle ruimte wil geven’. I&M ziet de hyperloop ook als mogelijk transportmiddel waarmee goederen die via havens binnenkomen naar het achterland kunnen worden vervoerd.

I&M gaat onder meer samen met het Nederlandse Hardt en het Amerikaanse bedrijf Hyperloop One kijken of en waar zo’n buizensysteem past in Nederland. Het bedrijf Hardt is opgericht door een aantal studenten van de TU Delft die vorig jaar de Hyperloop wedstrijd wonnen in Amerika.

Hardt heeft samen met bouwconcern BAM een dertig meter lange testfaciliteit in Delft gebouwd om de technologie voor het futuristische vervoersysteem te testen. Hardt heeft als doel binnen vier jaar tijd te beginnen aan de bouw van een hyperlooptraject tussen twee steden

Lees meer over de Hyperloop in het komende nummer van Logistiek.


Abonneren Logistiek

Reageer op dit artikel