nieuws

Heineken en Nedcargo verduurzamen biertransport

Distributie 3380

Heineken en Nedcargo verduurzamen biertransport

Heineken Nederland, Nedcargo en GoodFuels gaan de binnenvaart duurzamer maken. De drie partijen starten een binnenvaart pilot met schonere brandstof.

Het project moet laten zien dat de uitstoot van de binnenvaart verminderd kan worden zonder aanpassingen aan het schip of de motor. Heineken Nederland, Nedcargo en brandstofspecialist GoodFuels introduceren een brandstof dat voor 30% biologisch is.

 

Duurzaam vrachtschip zet CO2-reductie op factuur

 

Dit moet de CO2-emissies met ruim 25% verlagen Daarnaast wordt de uitstoot van stikstof en fijnstof gereduceerd.  De exacte reductie in vergelijking met fossiele brandstof zal tijdens de pilot blijken.

Duurzaam transport

Heineken wil zijn brouwerij in Zoeterwoude klimaatneutraal maken. Pieter van Kooten Manager Projects & Sustainability bij Heineken Nederland Supply: “Ook het logistieke proces is een belangrijk onderdeel van onze duurzaamheidsambitie. Met onze partners Nedcargo en GoodFuels zetten we nu een significante stap richting de realisatie van een groene corridor tussen onze brouwerij in Zoeterwoude en de haven in Rotterdam.”

Nedcargo duurzaam en innovatief

Bert van Grieken, Director Multimodal Nedcargo: “Met dit gezamenlijke initiatief zetten we wederom een extra stap om Heineken te helpen haar klimaatambities te behalen. Dit onderstreept onze toewijding om onze klanten duurzame logistieke oplossingen aan te bieden.”

 

Lees ook
Nedcargo bouwt semi-autonoom binnenvaartschip
Autonoom varend vrachtschip is kwestie van tijd

 

Geertje van Hooijdonk, directeur a.i. Natuur & Milieu juicht de stap toe: “Wij zien geavanceerde biobrandstoffen die geproduceerd worden uit afvalstromen als één van de manieren om de footprint van de scheepvaart te verlagen. Deze samenwerking tussen Heineken, Nedcargo en GoodFuels is een mooi voorbeeld van de verduurzaming van de logistieke keten.”

 

Reageer op dit artikel