nieuws

DHL wordt autoproducent

Distributie 3000

DHL wordt autoproducent

DHL stort zich op de automarkt. Het Duitse wereldbedrijf gaat samen met Ford elektrische bezorgauto’s ontwikkelen en verkopen.

Het nieuwe model zal gebaseerd worden op Ford Transit, hoewel de Duitsers de assemblage in eigen hand houden. Ford gaat de componenten leveren voor DHL’s nieuwe elektrische bezorgauto plan.

Streetscooter

Het nieuwe plan wordt ondergebracht bij Streetscooter. Dit bedrijf, dat sinds 2015 onderdeel is van DHL, produceert al enkele jaren de gelijknamige elektrische bezorgauto. De nieuwe variant wordt groter. Met het plan willen de Duitsers hun innovatieve koplopersrol uitbreiden.

Nieuwe fabriek

DHL mikt op zo’n 50.000 elektrische voertuigen in totaal. Momenteel rijden er 2500 Streetscooters rond, waarvan 100 in Nederland. Eind dit jaar wil DHL de productiecapaciteit op 20.000 eenheden hebben. Om de ambitieuze plannen te realiseren, bouwt DHL een nieuwe fabriek in Noordrijn-Westfalen, meldt het Duitse Handelsblatt.

Reageer op dit artikel