nieuws

Containerterminals APM blijven gesloten

Distributie 1135

Containerterminals APM blijven gesloten

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven donderdag opnieuw gesloten. Ook TNT ondervindt nog problemen.

De twee containerterminals van APM in de Rotterdamse haven blijven donderdag opnieuw gesloten. Dat heeft het bedrijf laten weten.

APM en moederbedrijf Maersk werden dinsdag slachtoffer van de Petya-ransomware. Maersk liet woensdagavond weten nog steeds bezig te zijn met het oplossen van de problemen en dat de meeste terminals gewoon open zijn.

Behalve de vestigingen in Rotterdam ondervinden ook terminals in de Verenigde Staten, Spanje, Peru en India nog hinder. Volgens maritiem dienstverlener CargoSmart zijn in die terminals de afgelopen 48 uur geen of nauwelijks schepen aangekomen.

Problemen bij TNT

Ook bij TNT Express zijn er nog steeds problemen. Een woordvoerder van de pakketbezorger laat donderdag weten dat de situatie sinds woensdagavond onveranderd is. Dat houdt in dat TNT’s nationale en regionale diensten grotendeels weer operationeel zijn, maar dat alles nog langer duurt. Ook op het intercontinentale netwerk heeft TNT Express last van vertragingen.

Fedex, sinds kort moederbedrijf  van TNT stelt nog niet te weten hoe groot de financiële schade als gevolg van de storing is. “Die zou aanzienlijk kunnen zijn.” TNT Express laat bovendien weten dat er geen data zijn buitgemaakt door de cyberaanvallers.

Reageer op dit artikel