nieuws

Bakker Groep en Albert Heijn kiezen voor LNG

Distributie 2415

Logistieke dienstverlener Bakker Groep heeft 12 nieuwe IVECO Stralis NP’s in gebruik genomen. Deze trekkers met LNG worden ingezet voor het bevoorraden van Albert Heijn supermarkten.

Bakker Groep en Albert Heijn kiezen voor LNG

De bevoorrading vindt plaats vanuit het distributiecentrum van Bakker Groep in Tilburg. Bakker Groep mag met deze stille trucks (Piek gecertificeerd) buiten de venstertijden winkels in binnensteden bevoorraden.

Duurzaamheid

Daarnaast levert de inzet van deze trucks op LNG grote voordelen op voor het milieu. De reductie van de CO2-emissie is 15% en kan bij het gebruik van bio-LNG oplopen tot 95%. Daarnaast stoot de aardgasmotor van de IVECO’s 70% minder NOx en 95% minder fijnstof uit.

 

Lees ook 
Lange afstanden rijden op LNG – hoe werkt dat?

 

Duurzaam transport

De keuze voor LNG staat niet op zich. Het past bij de duurzaamheidsambitie van Albert Heijn. AH rijdt al met 150 truck-trailer combinaties op vloeibaar aardgas (LNG).

 

 

 

Peter Leegstraten, transportconsultant bij Albert Heijn: “Ons transport willen zo schoon, stil, veilig en efficiënt mogelijk inrichten. Daarvoor volstaat niet één oplossing qua techniek en brandstof in de komende jaren, maar een menukaart aan oplossingen voor de te vervoeren gewichten en te rijden afstanden.”

Elektrisch vervoer

Een van die oplossingen is elektrisch. Albert Heijn bevoorraadt sinds kort een deel van zijn winkels in Amsterdam volledig elektrisch. Een samenwerking tussen grootgrutter en Simon Loos.

 

Reageer op dit artikel