nieuws

Uber lanceert officieel Uber Freight

Distributie 4290

Uber lanceert officieel Uber Freight

Uber heeft Uber Freight gelanceerd, een dienst om vrachtwagenchauffeurs in verbinding te brengen met beschikbare ladingen.

Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost. De app werkt op ongeveer dezelfde manier als de klassieke versie van Uber, alleen worden de personen vervangen door transportgoederen.

Uber Freight vergelijkbaar met taxisysteem

Door middel van de app kunnen vrachtwagenchauffeurs ladingen in de buurt zoeken die ze zouden willen vervoeren. De chauffeurs weten op voorhand wat ze moeten vervoeren en hoeveel ze betaald zullen worden. Eens aangekomen op hun bestemming kunnen ze op zoek gaan naar een volgende lading om te transporteren, net zoals de taxichauffeurs van Uber.

Uber wil de bestuurders naar eigen zeggen binnen enkele dagen betalen. Als iets niet volgens plan verloopt of de chauffeurs langer moeten wachten dan ze voorzien hadden, zal dit vergoed worden. stelt Eric Berdinis, Uber Freight product manager in een blog.

Autonoom rijdende vrachtwagens

Uber heeft al een tijdje de truckmarkt op de korrel. In 2016 nam Uber Otto over, start up voor een zelfrijdende vrachtauto’s. Eind 2016 kocht het startup Geometric Intelligence. De koop moet de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen versnellen en verbeteren.

 

In een interview met Logistics Management zei Berdinis dat het bedrijf zijn vrachtplatform de afgelopen maanden heeft getest. “Wij zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst een belangrijke impact kunnen hebben.”

Uber heeft pilots gedraaid met een handvol Amerikaanse vervoerders en verladers. De meesten in de Texas regio. Uber handelt ook vracht af in anderde delen van het land zoals Californië. De app is voorlopig alleen beschikbaar in de VS en kan enkel gebruikt worden door chauffeurs die goedgekeurd zijn door Uber.

 

Reageer op dit artikel