nieuws

Transportsoftware op weg naar 4.0 versie

Distributie 1422

Transportsoftware op weg naar 4.0 versie

Specifiek voor de logistieke sector organiseert Trimble dit jaar opnieuw een evenement met innovatieve telematica als rode draad door de lezingen van onder andere Van den Bosch, Nedcargo en Emons.

Industrie 4.0 is het punt op de horizon waar het negende Trimble ITT event zich op richt. Wat is nodig voor het effectief managen van transport? Zeker nu vanuit opdrachtgevers een alsmaar groeiende vraag ontstaat naar meer en betrouwbare transportgegevens. Trimble zegt de oplossingen te hebben en toont dit aan de relaties in de logistieke sector. Het event op 15 juni in Houten brengt – net als vorig jaar – een inspirerende mix aan praktijkvoorbeelden, innovatieve tools en levendige discussies in de plenaire zaal en op de stands van de partners.

Innovatie en strategie op het programma

Dagvoorzitter van het event is Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International, met als aandachtsgebied strategie, beleid en innovatie in goederenvervoer en logistiek. Presentaties komen van Arthur van Dijk, voorzitter van Transport en Logistiek Nederland en Robbert Janssen, consultant bij TNO. Praktijkverhalen worden dit jaar gebracht door Barry Gruijters, verantwoordelijk voor Central Trucking bij Van den Bosch Transporten, Toine van Bladel fleetmanager  Nedcargo en Sylvester van de Logt, CFO bij Emons Group.

Nieuw businessmodellen ontdekken

In de presentaties zal het gaan over de diverse uitdagingen, die ondernemers zouden moeten oppakken voor het slim inspelen op waar ketenpartners behoefte aan hebben. Ook is het voor bedrijven nog regelmatig een vraag op welke manier de data kan leiden tot besparingen, bijvoorbeeld door aangepast rijgedrag van chauffeurs of het aanpassen van traditionele werkprocessen. Maar ook gaat het over hoe data kan leiden tot nieuwe of verbeterde businessmodellen.

Partners op het informatieplein

Naast presentaties zijn er ook diverse partners van Trimble op het event. Dat zijn Creative Gears Software Products, TLN, LogicWay, Ixolution, TANS, GeoTracer, Gullimex Instruments, Ortec, ExpectiT, Rainbow, PTV Group en LSS. Trimble zelf zal op het informatieplein producten en diensten tonen, zoals boordcomputers en tools voor brandstofbesparing en salarisvoorloop, evenals innovaties voor tacho-archivering.
Het programma begint om 12.00 uur met een inlooplunch.

Reageer op dit artikel