nieuws

Maersk betaalt 3,7 miljard voor Hamburg Süd

Distributie 1942

Maersk betaalt 3,7 miljard voor Hamburg Süd

Maersk Line zal 3,7 miljard euro betalen voor de overname van de Duitse rivaal Hamburg Süd.

Gecombineerd kunnen de twee bedrijven jaarlijkse operationele besparingen realiseren van zo’n 350 miljoen euro, zegt Maersk Line in een eerdere verklaring in december toen de overname werd aangekondigd.

Maersk verwacht zijn marktaandeel op de internationale containermarkt door de overname uit te breiden van iets minder dan 16 procent naar bijna 19 procent.

Het bedrijf kampt net als zijn concurrenten al lange tijd met de overcapaciteit en de daarmee samenhangende lage prijzen in het containervervoer. Door de magere groei van de wereldhandel zijn er momenteel veel te veel containerschepen in gebruik.

Maersk ziet synergievoordelen

“Door Hamburg Süd als een apart en goed beheerd bedrijf te houden, zullen we de transactie en integratierisico’s en -kosten beperken, terwijl de operationele synergiën nog steeds worden geëxtraheerd,” aldus Soren Skou, CEO van zowel Maersk Line als haar moeder A.P. Moller-Maersk Group.

De raad van Maersk Line en de Oetker Group, eigenaar van Hamburg Süd, hebben op vrijdag de voorgestelde overeenkomst goedgekeurd. DeEuropese Commissie en het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben eveneens de deal goedgekeurd.

Reageer op dit artikel