nieuws

Aloys Roemaat Transport rolt nieuw TMS uit

Distributie 1535

Aloys Roemaat Transport rolt nieuw TMS uit

Aloys Roemaat Transport gaat het Transport Management Systeem van softwareleverancier MendriX implementeren. De livegang staat gepland voor september. Het transportbedrijf denkt na de uitrol klaar te zijn voor de toekomst.

Transporteur Aloys Roemaat implementeert het Transport Management Systeem van de TMS-leverancier Mendrix, alsmede TMS mobiel. Vooral de stap voorwaarts door het volgen van live gebeurtenissen moet een grote bijdrage leveren aan transparantie.

Transparantie

Track en trace is iets waarmee Aloys Roemaat Transport sprongen denkt te maken. “Met live gebeurtenissen maken we onze werkwijze transparant. Hiermee blijven klanten tot op de minuut op de hoogte van hun levering. Dat mag ook wel. Wij vinden dat je anno 2017 je klant goed op de hoogte moet stellen. Bovendien was dat iets waar onze klanten ook zelf om vroegen”, vertelt Business Development Manager Thomas Kruip van Aloys Roemaat Transport.

Partnership met MendriX

De transporteur wil ook zoveel mogelijk papierloos werken. Daarom kiest het bedrijf ervoor om van alle mogelijkheden die MendriX biedt gebruik te maken. “Het is een vooruitstrevend systeem. Alleen door voor op te lopen, kunnen we innovatief blijven”, zegt Kruip. “Met deze samenwerking zijn we echt een partnership aangegaan. Alles wordt gelijk opgepakt, vragen worden goed beantwoord. Het is duidelijk dat we voor MendriX geen nummer zijn.”

90% minder telefoonverkeer

Over twee weken begint de implementatie van het TMS. De verwachte livegang is in september. Toch verwacht Kruip nu al bepaalde besparingen: “Zo denk ik dat we 90% minder telefoonverkeer zullen hebben. Dat scheelt heel veel in tijd. Daarnaast zullen we onze klantenservice een boost kunnen geven. Juist omdat we zo transparant werken met MendriX. Bovendien zijn er veel processen die we verder kunnen automatiseren, waardoor we veel meer overgaan op controlerende dan registrerende taken. Daardoor wordt alles een stuk minder foutgevoelig.” Al met al heeft hij er een goed gevoel bij. “Met MendriX zijn we klaar voor de toekomst.”

Reageer op dit artikel