nieuws

TNT krijgt directe toegang tot Noord-Amerika

Distributie 1182

TNT krijgt directe toegang tot Noord-Amerika

Het Europese distributiecentrum van TNT in Luik is sinds begin april gekoppeld aan het wereldwijde distributiecentrum van FedEx in Memphis (VS). Hiermee hebben TNT klanten toegang tot Noord-Amerika.

Dit is een belangrijke stap in het verbinden van de wereldwijde netwerken van FedEx Express en TNT, aldus het bedrijf. Vanaf Memphis voeren de vliegtuigen een rond-de-wereld vlucht uit naar Shanghai (China) via Seattle (VS), en Anchorage (VS) waarna ze naar Luik terugkeren.

Voordelen overname TNT door Fedex

Door vluchtverbinding Luik, Memphis hebben klanten van TNT over de hele wereld directe toegang krijgen tot de grote dienstenportfolio van FedEx in de VS en Canada. “Deze nieuwe luchtverbinding van FedEx Express is een tastbaar voorbeeld van de voordelen die de overname van TNT onze klanten biedt,” stelt David Cunningham, President en CEO van FedEx Express. “Door onze krachten te bundelen, vooral het FedEx Express luchtnetwerk en het sterke wegnetwerk en het distributiecentrum in Luik van TNT, kunnen we nog meer mensen en mogelijkheden met elkaar verbinden.”

Luik-Noord-Amerika

FedEx Express gaat Boeing 777 vrachtvliegtuigen gebruiken die de Luik-Memphis service 116 ton capaciteit biedt. Eenmaal in Memphis worden de TNT zendingen verwerkt in het FedEx netwerk voor levering in de VS en Canada.

Versterking distributiecentrum Luik

David Binks, Regional President Europe van FedEx Express Europe en CEO van TNT: “Het versterkt ook de rol van het TNT distributiecentrum in Luik als een belangrijke vestiging voor de groep en als aanvulling op de FedEx Express distributiecentra op de luchthavens Parijs Charles de Gaulle en Keulen.”

 

Reageer op dit artikel