nieuws

Teller Fietskoeriers.nl staat op 29

Distributie 1906

Teller Fietskoeriers.nl staat op 29

Fietskoeriers.nl heeft de gang er in goed inzitten. De eerste fietskoeriersorganisatie met landelijke dekking is uitgebreid met 2 steden. Daarmee staat de teller op 29.

Almere en Lelystad zijn de laatste 2 aanwinsten. Daarmee groeit het peloton naar 29 steden en worden pakketjes op een schone en gezonde manier bezorgd. In Almere en Lelystad bezorgen de fietskoeriers van Cycloon voor Fietskoeriers.nl. Buiten de steden wordt bezorgd met groengasauto’s.

Last mile optie

De groei van Fietskoeriers.nl komt door de oprukkende e-commerce waardoor de binnensteden steeds voller raken en de luchtkwaliteit verslechterd. Om het aantal busjes en de uitstoot te verminderen, is de fietskoerier als last mile optie een alternatief voor webshops.

Zie ook
‘Vrachtfiets is de toekomst voor stedelijke distributie’

 

Zo werkt Fietskoeriers.nl

De fietskoerier haalt de pakketjes op bij de webshop en brengt het naar de hub aan de rand van de stad. Groengas auto’s brengen de pakketjes naar het sorteercentrum. Na sortering gaat het naar de stad van bezorging en laadt de fietskoerier de pakketten in. Fietskoeriers won eerder dit jaar de e-commerce innovatieprijs. Vanaf 1 juni staat de teller op 30 steden. Dan wordt Hengelo (Ov) toegevoegd.

Innovatieve fietsen

Dat fietskoeriers populair zijn blijkt ook uit de innovatiedrang bij onder meer bij pakketreuzen DHL en GLS. DHL lanceerde onlangs een nieuwe fiets dat 125 kilo vracht kan vervoeren. GLS kwam met een fiets op de markt dat 2m3 vracht mee kan nemen.

 

Reageer op dit artikel