nieuws

Fusieverkennning havens Zeeland en havenbedrijf Gent verlengd

Distributie 1348

Fusieverkennning  havens Zeeland en havenbedrijf Gent verlengd
havens Zeeland

Het Vlaamse Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports onderzoeken sinds eind vorig jaar fusiemogelijkheden. Deze verkenning wordt een maand verlengd.

De verkenning is een gevolg op een bestaande, intense samenwerking. Beide bedrijven ondertekenden op maandag 7 november het Gentse stadhuis een intentieverklaring.Het onderzoek verloopt de voorbije maanden voorspoedig en in een zeer goede en constructieve sfeer.

Behoorlijk wat vragen zijn al beantwoord, diverse knopen werden ontward en voor belangrijke knelpunten werden oplossingen gevonden, laten beide partijen in een persverklaring weten. Meer willen de partijen iet kwijt.

Fusieplannen gevolg van samenwerking

De fusie, op gelijkwaardige basis, is een logisch gevolg van de ligging, de vergelijkbare omvang, de reeds lopende samenwerking (Nieuwe Sluis in Terneuzen, gezamenlijke scheepvaartbegeleiding, samen commerciële troeven van de regio promoten op beurzen en management van de haveninfrastructuur) en de strategische overlapping van beide havenbedrijven.

Eind mei moet de fusieverkenning afgerond zijn en meer duidelijkheid opleveren.

 

 

Reageer op dit artikel