nieuws

Walmart wil drones inzetten als winkelhulpje

Distributie 1855

Drones in de logistiek is geen noviteit. Maar de inzet van de vliegende machines in supermarkten wel. Walmart heeft vergevorderde plannen.

Walmart wil drones inzetten als winkelhulpje

Terwijl Walmarts grootste concurrent Amazon drones wil inzetten voor de last mile, bedenkt Amerikaans grootse grootgrutter zijn eigen noviteit. Walmart heeft vergevorderde plannen drones in te zetten voor interne logistiek in winkels.

Drone als winkelhulpje

Drones als hulpje voor klanten; dat is kortweg het idee. Walmart winkels zijn niet bepaald klein en om de Amerikaanse klant, die lopen veelal niet tot favoriete bezigheid heeft, te ontzien moeten drones de vele meters overbruggen.  Met drones kan volgens Walmart de klantervaring verbeterd worden, zonder dat de winkelmedewerkers overbelast worden.

Drone plan heeft patent

De drones moeten voornamelijk boven de winkelschappen vliegen, om veiligheidsrisico’s te vermijden. Een soort WMS voor winkels moet als een gids voor de drones gaan fungeren, zo blijkt uit het patent. Sensoren moeten botsingen voorkomen en in de winkels moeten verschillende landingsplaatsen komen. Met netten of haken, afhankelijk van het gewicht en de vorm moeten de drones producten kunnen oppakken. Het is nog niet duidelijk wanneer Walmart met de drones aan de slag gaat.

Andere drone initiatieven

Het plan van Walmart met drones is totaal anders dan andere grote spelers. Bedrijven als Amazon, UPS willen drones inzetten voor de last mile. UPS heeft zelfs een drone/bus combinatie gelanceerd. Amazon baarde onlangs opzien met een vliegend e-fulfilment center en drones.  Ook DHL en DPD zijn met drones bezig als last mile optie. Google wil dit jaar operationeel met drones.

Voorraad tellen

Drone voor voorraad tellen is op dit moment het meest concreet. Geodis gebruikt de techniek voor voorraad tellen. Linde presenteerde op de Logimat haar versie van een dergelijke oplossing. Logistieke dienstverlener Koopman telt de voorraad al via een drone. 

 

Reageer op dit artikel