nieuws

Staking bij Volvo Trucks Gent

Distributie 1161

Staking bij Volvo Trucks Gent

De ochtendploeg is dinsdag niet aan het werk gegaan bij Volvo Trucks Gent. Bonden en directie starten opnieuw een overleg over de arbeidsvoorwaarden in de vrachtwagenfabriek. Maandag liep de bespreking op niets uit.

De stakende medewerkers zijn niet te spreken over de arbeidsvoorwaarden in de vrachtwagenfabriek. Er moet te hard worden gewerkt, vakantie opnemen verloopt moeizaam en de arbeiders zeggen dat ze met verouderd materiaal moeten werken. De productie ligt daarom nu stil. Enkele honderden medewerkers staan buiten bij de poort van Volvo Trucks Gent. De kantoormedewerkers zijn wel aan het werk.

Onrust bij Volvo Trucks Gent

Het is al een tijdje onrustig bij Volvo Trucks Gent. Er werken 3.000 mensen in de productie en 1.000 mensen op de logistieke afdeling. Verschillende Vlaamse media melden dat gisteren 15 uur is onderhandeld over de arbeidsvoorwaarden, zonder resultaat. Vandaag staat een nieuwe verzoeningsvergadering tussen de bonden en de directie op het programma.

Reageer op dit artikel