nieuws

PostNL bezorgt volledig elektrisch op de wadden

Distributie 1857

PostNL bezorgt volledig elektrisch op de wadden

PostNL gaat op alle Waddeneilanden volledig elektrisch bezorgen. Terschelling had 28 maart de primeur, andere eilanden volgen binnenkort.

PostNL heeft alle diesel bestelauto’s en brommers op Terschelling vervangen door elektrische auto’s, een elektrische scooter en fiets. Na Terschelling volgt Vlieland. Brieven bezorgt PostNL daar al uitstootvrij. Binnenkort gaat het bedrijf op Vlieland ook pakketten elektrisch bezorgen. De andere eilanden volgen daarna.

De Waddeneilanden hebben als gezamenlijke ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie en water. Door volledig uitstootvrij te bezorgen draagt PostNL bij aan deze ambitie.

Lees ook
PostNL zet vol in op pakketten
e
n
Oplossingen voor laadprobleem elektrische voertuigen

Kansen duurzaamheid

Albert Rodenboog, directeur Productie: Door brieven en pakketten elektrisch of op spierkracht te bezorgen op de Waddeneilanden zetten wij de volgende stap in duurzamer en slimmer bezorgen.” PostNL ziet ook commerciële kansen op het gebied van duurzaamheid. “Denk aan het bezorgen van koffers van vakantiegangers. Door samen te werken met lokale ondernemers kunnen we in de toekomst ook voor hen uitstootvrij bezorgen.”

 

Reageer op dit artikel