nieuws

Mainfreight op weg naar vijftig procent Euro-6

Distributie 1566

Mainfreight op weg naar vijftig procent Euro-6

Mainfreight heeft twintig nieuwe MAN-trucks aangeschaft. De ingebruikname van de Euro-6 voertuigen dient twee doelen. Ten eerste is dit het verduurzamen van het wagenpark. Ten tweede past het in de omvorming van de Wim Bosman-huisstijl naar de Mainfreight-huisstijl.

Met de aanschaf van de twintig MAN-trucks voldoet volgens de logistiek dienstverlener inmiddels ruim een derde van de voertuigen aan de Euro-6 normen. Eind 2017 moet het aandeel Euro-6 in het wagenpark zijn opgelopen naar ruim vijftig procent.

Aanpassen huisstijl en CO2-reductie

Manager Transport Bertil ter Maat van Mainfreight: ”Wij maken sinds 2011 onderdeel uit van het van origine Nieuw-Zeelandse Mainfreight en zijn in 2013 begonnen met de nieuwe huisstijl. Sindsdien zijn er inmiddels ruim honderd trucks in de nieuwe, blauwe kleuren in bedrijf genomen. Deze verjonging van de vloot past in ons MVO-beleid. Het is onze doelstelling om binnen vijf jaar een CO2-reductie te realiseren van twintig procent. De nieuwe generatie MAN Euro-6 trucks draagt daaraan bij.’’

Lees ook: Wim Bosman verdwijnt

Meespuiten onderpartij

Mainfreight laat bij alle trucks de onderpartij van de cabine in kleur meespuiten. De onderneming zegt veel waarde te hechten aan de eenheid van de vloot. Ter Maat: “Voor Mainfreight is uitstraling belangrijk, kijk maar naar de ‘tribal’ op de cabines en de witte velgen onder de trucks en de trailers.’’

Wagenpark Mainfreight

Het wagenpark van Mainfreight omvat in Europa 350 trekkende eenheden. De trucks gaan standaard acht jaar of één miljoen kilometer mee, maar uitschieters tot 1,5 miljoen kilometer komen ook voor.

Reageer op dit artikel