nieuws

Last mile wordt steeds innovatiever (video)

Distributie 3440

Last mile wordt steeds innovatiever (video)

Last mile en snelheid zijn bijna een twee-eenheid. De bezorging moet alsmaar efficiënter en sneller. Wat zijn de opties? Professor Tom van Woensel geeft tekst en uitleg.

Geef maar toe, als jij op de knop “Bestellen” klikt, dan heb jij dat pakketje nog liever vandaag dan morgen in huis. Tom van Woensel, professor TU Eindhoven en een van de sprekers tijdens de Collegereeks E-Logistics,  brengt  zo ongeveer alle mogelijkheden en opties in kaart die een rol spelen bij de bezorging van dat ene pakketje. De hoofdvraag: Hoe kan het allemaal nog veel sneller?

Last mile innovaties

Om aan die efficiencywens van de klant te voldoen worden er talloze initiatieven ontplooid. Steeds meer kleine partijen doen hun intrede met slimme, specifieke al dan niet duurzame oplossingen voor de last mile. Zo is Homerr in het gat van social delivery gesprongen.

 

Bekijk ook
E-commerce klant is koning: tsunami aan last mile opties

 

 

In Amsterdam gaan robots pizza’s bezorgen. En wat te denken van de oprukkende fietskoerier.

Drones voor last mile

Het meest in het oogspringende idee is misschien wel de drone technologie als last mile wapen. UPS test in Amerika. Ford werkt aan een bus/drone combinatie. Ook andere partijen staan niet stil. Wat te denken van Aamzon met hun vliegend fulfilment center.

Collegereeks E-Logistics

Een succesvolle webwinkel staat of valt met goede logistiek.Maar hoe pakt u dit aan? Gerenommeerde sprekers geven tekst, uitleg en handvaten tijdens de Collegereeks E-Logistics. Bekijk het programma

Reageer op dit artikel