nieuws

Just Cargo wil Europa veroveren

Distributie 1227

Just Cargo wil Europa veroveren

Just Cargo, de Nederlandse Uber voor koeriersdiensten, gaat de grens over. Doel om is om via franchisenemers in heel Europa bedrijven en chauffeurs via de app aan elkaar te koppelen voor het ophalen en bezorgen van pakketten. Naar verwachting zullen Just Cargo Denemarken en Just Cargo België als eerste van start gaan.

In Nederland is Just Cargo hard op weg een succes te worden. Inmiddels hebben zich al ruim 300 mensen aangemeld die als chauffeur pakketten willen vervoeren en maken bijna 100 bedrijven, waaronder bekende ketens als KwikFit, gebruik van de dienst.

Just Cargo schudt koeriersmarkt op

Wat Uber doet met zijn taxi’s, doet Just Cargo met koeriers. Chauffeurs die zich hebben aangemeld en door Just Cargo gescreend zijn, worden via de app ingeseind, pikken de zending op en leveren die af. Op deze manier zijn bedrijven 30 tot 40 procent goedkoper uit dan bij traditionele koeriersdiensten en kunnen chauffeurs met een auto wat bijverdienen. Ook het milieu wint erbij, want er worden minder onnodige kilometers gereden, stelt oprichter Michiel van den Boogaart. Just Cargo is sinds begin vorig jaar actief. 

Denemarken en België als eerste landen

Hij voert momenteel afrondende gesprekken met geïnteresseerde ondernemers die Just Cargo in Denemarken willen lanceren. Die zouden het concept in heel Scandinavië kunnen uitrollen. Daarna volgt België. Ook Duitsland is een interessante markt omdat chauffeurs daar een hoge belastingvrije kilometervergoeding mogen ontvangen. “We hebben de ambitie om dit concept in heel Europa te laten aanslaan, om koeriersdiensten goedkoper en gemakkelijker te maken.”

Reageer op dit artikel