nieuws

Domino’s gaat pizza bezorgen met robot

Distributie 3731

Domino’s gaat pizza bezorgen met robot

Robot als pizzabezorger. In Londen gebeurt het al. Amsterdam volgt binnenkort. Domino Pizza krijgt de primeur.

Een robot die een pizza bezorgt. Het gaat gebeuren. Domino Pizza gaat de techniek binnenkort testen in Amsterdam.  De robot haalt een snelheid van zes kilometer per uur, gebruikt uitsluitend de stoep en kan voor 99 procent autonoom rijden.

Bezorgrobot in Londen

De robot is ontworpen en vervaardigd door Starship Technologies, (in 2014 opgericht door de mede-oprichters van Skype) hetzelfde bedrijf dat Mercedes helpt bij de ontwikkeling van bezorgrobots. Starship is ook de leverancier van de bezorgrobot van JustEat die onlangs in Londen actief is.

Geen 1 april grap

Domino’s dat in 2015 een 1 april grap maakte over bezorgrobots, benadrukt dat het dit keer echt is. De RDW bevestigt tegenover BNR Nieuwsradio de serieuze bedoeling: “Het is 100 procent geen 1 aprilgrap”, zegt een woordvoerder van de RDW. “Ze zijn er heel serieus mee bezig.”

Reageer op dit artikel