nieuws

UPS versnelt verzendingen vanuit Nederland

Distributie 1429

UPS versnelt  verzendingen vanuit Nederland

De transittijden tussen meer dan 350 steden in 26 Europese landen worden verlaagd. De verbeteringen gelden voor standaard als express zendingen.

Klanten uit Nederland profiteren vanaf nu van snellere verzendingen naar landen als Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Slowakije en Spanje. UPS Standard® verzendingen naar steden als Madrid en Stockholm duren nog twee dagen. Express verzendingen tussen Nederland en Litouwen en Noordwest-Polen zijn eveneens verbeterd, aldus het concern. “Ondernemers kunnen er nu zeker van zijn dat de klanten hun bestelling op tijd ontvangen, op de juiste locatie en voor de juiste prijs”, vertelt Tim Helsen, country manager bij UPS Nederland. “Om bedrijven hiermee te helpen hebben we de verzendtijd met tot wel 24 uur verkort.”

2 miljard investeringsplan

Het verkorten van de transittijden is onderdeel van de reeds aangekondigde investering van $2 miljard in UPS’ Europese netwerk en infrastructuur, tussen 2014 en 2019. UPS heeft afgelopen december in Hoofddorp een nieuw distributiecentrum geopend met een capaciteit van 1.500 pakketten per uur. Dit is ter aanvulling op UPS’s center aan de Deccaweg in Amsterdam. Daarnaast heeft UPS in 2015 een nieuw distributiecentrum geopend in Heerenveen, een healthcare- en lifescience-center geopend op Schiphol, en heeft UPS haar healthcare-distributiefaciliteiten in Roermond en Venlo uitgebreid.

Strijd Europese pakketmarkt

De grote pakketbedrijven Fedex en DHL investeren honderden miljoenen in hun Europese, logistieke hubs. Ook DHL laat zich niet onbetuigd. DHL heeft 230 miljoen euro geïnvesteerd in zijn sorteerhub in Leipzig. De strijd om de e-commerce klant in Europa is volledig ontbrand.

Reageer op dit artikel