nieuws

Kentekenregistratie moet stadsdistributie verbeteren

Distributie 1607

Kentekenregistratie moet stadsdistributie verbeteren

Om meer en beter inzicht te krijgen in de duizenden bestel- en vrachtvoertuigen, start Amsterdam met kentekenregistratie. Doel is de stadsdistributie te verbeteren.

Hoeveel bestelbussen, vrachtauto’s rijden er dagelijks in de stad. Op welke tijdstippen. Wat is de omvang en massa van de voertuigen, de leeftijd en de  uitstootkenmerken. Om antwoord  te krijgen op deze vragen gaat Amsterdam kentekenregistratie invoeren.

Oprukkende e-commerce

De inzichten die de registratie oplevert, wil de hoofdstad gebruiken om de  juiste maatregelen te kunnen nemen om de leefbaarheid in de stad te vergroten. Die leefbaarheid komt namelijk door de oprukkende e-commerce steeds verder in het gedrang.

Lees ook:
Slimmere, schonere en duurzamere stedelijke distributie moet stad redden

Amsterdam wil weer meer vrachtvervoer over de gracht

 

Last mile innovaties

Pieter Litjens, wethouder Verkeer en Vervoer Amsterdam en bestuurslid Connekt: “De laatste jaren is het aandeel goederen- en vrachtvervoer in het verkeer alleen maar toegenomen. Door het gemak waarmee we online winkelen, maar ook omdat we als stad groeien en flink aan het bouwen zijn. Dit soort innovaties is ontzettend  belangrijk voor veilig verkeer in de stad en om logistieke verkeersstromen zo efficiënt mogelijk in te passen.  Zo zorgen we ervoor dat steden als Amsterdam bereikbaar zijn en blijven, ook voor goederenvervoer.”

Green Deal Zero Emissie duurzaamheid

Het kentekenregistratiesysteem wordt ingevoerd in het kader van de Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek. Connekt heeft in opdracht van de Topsector Logistiek en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam, een stappenplan ontwikkeld om geanonimiseerde voertuiggegevens te gebruiken voor binnenstedelijk onderzoek.  Vanochtend is deze handleiding ‘Permanente monitoring door kentekencamera’s’ openbaar gemaakt via de website van Green Deal ZES

 

 

 

 

Reageer op dit artikel