nieuws

Vos investeert in 300 nieuwe boordcomputers

Distributie 2100

Vos investeert in 300 nieuwe boordcomputers

Logistiek dienstverlener Vos heeft zijn eerste van ruim 300 nieuw aangeschafte boordcomputers vervangen. Tijdens eerste fase van deze grootscheepse vervangingsoperatie, waar rond de half miljoen euro mee is gemoeid, werden het afgelopen weekend 70 nieuwe boordcomputers geïnstalleerd.

Met deze nieuwe generatie boordcomputers van Transics verwacht Vos dat ze een bijdrage leveren bij het bieden van nog meer service aan klanten. Naast het gebruiksgemak voor de chauffeurs worden documenten na het leveren direct zichtbaar op de Webportal van Vos. Voordeel van deze optie is ook dat deze documenten gelijk inzichtelijk zijn voor de opdrachtgever. “We merken dat klanten hier steeds vaker om vragen. Bovendien is deze optie een mooie aanvulling op het track en trace systeem”, zegt Roy van Verseveld, Manager Customer Service en Communicatie desgevraagd.

Uploaden van foto’s

De snelheid en de hoeveelheid documentatie die in één keer kunnen worden upgeload is dankzij de nieuwe boordcomputers, die in verbinding staan met het TMS-systeem van Navision, fors toegenomen. Bovendien is er een mobiele data connectie mogelijk zodat de chauffeur buiten zijn auto direct kan communiceren via het systeem en eventueel foto’s kan uploaden en delen met de planners van Vos.

Vervanging is arbeidsintensief

Van Verseveld verwacht dat de vervangingsoperatie over twee weken is afgerond. “We hebben afgelopen weekend gemerkt dat het een gigantische klus is die ook behoorlijk arbeidsintensief is.”

Intermodaal transport met hucepacktrailers

De logistiek dienstverlener is de afgelopen jaren volgens eigen zeggen uitgegroeid tot een middelgroot internationaal bedrijf en is gespecialiseerd in transporten naar Scandinavië, Duitsland, Groot Brittannië de Benelux, Frankrijk en Roemenië. Voor Scandinavië verzorgd Vos naast gewoon transport ook intermodaal transport doormiddel van het inzetten van speciale huckepacktrailers.

Vos specialist in verwarmd transport

In de wintermaanden verzorgt Vos ook verwarmd transport. Dit laatste is een specialisatie die, zo meldt het bedrijf, maar weinige andere logistiek dienstverleners op Scandinavië kunnen leveren.

Reageer op dit artikel