nieuws

Zwitsers postbedrijf zet drone commercieel in

Distributie 1179

Zwitsers postbedrijf zet drone commercieel in

De Zwitsers post is de testfase voorbij met drones. Na ruim een jaar testen gaat het postbedrijf de drones commercieel inzetten.

De eerste vluchten zijn gepland voor volgend jaar. Het betreft een luchtshuttle tussen bedrijven, meldt de Handelszeitung. Het zal in eerste instantie spoedleveringen zijn en naar moeilijk bereikbare gebieden. De drone vliegt met maximaal zestig kilometer per uur. Het bereik is twintig kilometer.  De implementatie volgt ruim een jaar na de eerste testen. 

Testen met drones

Het Zwitserse postbedrijf is niet het eerste bedrijf dat de drone commercieel gaat inzetten. UPS doet dat al in Rwanda. Ook in Amerika test het volop. Onder meer in Massachussets. Dichterbij huis  lanceerde DHL een proefproject met een drone voor het Duitse Waddeneiland Juist.

Ook Amazon gaat uitgebreid testen. Amazon is al geruime tijd bezig met het testen van drones die pakketten kunnen vervoeren tot 2,3 kilo over een straal van zestien kilometer. Google wil in 2017 operationeel. 

GeoPost

Het internationale pakketbedrijf GeoPost, waar ook La Poste en DPD deel van uitmaken, wil tijdens de kerst van dit jaar pakketjes gaan verdelen met drones. Afgelopen september voerde het bedrijf in Zuid-Frankrijk succesvol een aantal vluchten uit met een drone.

Trage wet- en regelgeving Nederland

Het gebruik van drones als pakketbezorger in Nederland zal niet zo’n vaart lopen. Nederlandse producenten van professionele drones klagen dat ze ernstig in hun groei geremd worden door trage wet- en regelgeving.

Drones in warehouses

Drones in magazijnen worden al wel toegepast. Logistiek dienstverlener Koopman gebruikt een drone voor het tellen van voorraad. Geodis test een dergelijk systeem in Frankrijk, evenals Aepex

 

 

Reageer op dit artikel